Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

 Το Σάββατο 20/10/18 ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν.Φθ/δος “O Καραϊσκάκης” σε συνεργασία με το Περιοδικό Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού
πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο βιβλίο
“ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” της κας Μάρως Θεοδωράκη , με μουσικοκινητική, ρυθμοκινητική, παιχνίδια εμπνευσμένα μέσα από την φωνητική πράξη.Η κα Μάρω Θεοδωράκη με τον μοναδικό της τρόπο και την αστήρευτη ρόη του μουσικού της λόγου κατάφερε να εμψυχώσει και να προτείνει νέες μεθόδους για την σπουδαιότητα της μουσικής σκέψης και πράξης.
 Οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το σεμινάριο:
Μουσικοί, Νηπιαγωγοί, Γυμναστές , Καθηγητές ξένων γλωσσών,
σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Λαμίας, βρεφονηπιοκόμοι ,υπεύθυνες ιδιωτικών παιδικών σταθμών Λαμίας καθώς και σχολών χορού, συμμετείχαν σε ασκήσεις , παιχνίδια , δραματοποίση που πλουσιοπάροχα μας χάρισε η υπέροχη κα Μάρω Θεοδωράκη μέσα σε 2μιση ώρες.

 ο τέλος του σεμιναρίου βρίσκει τους συμμετέχοντες να τραγουδούν και να χορεύουν αλλά και με την υπόσχεση της κας Μάρως Θεοδωράκη ότι θα ξαναέρθει στην πόλη μας τον Δεκέμβριο ….για σεμινάριο με τίτλο :
“ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ –ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΟΥ”

 Την περιμένουμε και τις ευχόμαστε καλοτάξιδο
το νέο της βιβλίο :
“ ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ “
 Η ιδέα της συνεργασίας και η όλη διοργάνωση έγινε από το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου μας με υπεύθυνη την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρύσα Μάστορα.
Οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου με μεγάλη χαρά καλοσώρισαν την κα Μάρω Θεοδωράκη την κέρασαν με εδέσματα του τόπου από το κατάστημα του συντοπίτη μας κ.Αθανασίου Καταραχιά . Καθώς και η μικρή μας δημοσιογράφος Α.Κωστή πήρε συνέντευξη από την κα Μάρω Θεοδωράκη η οποία με πολύ υπομονή , γλυκύτητα και ευγένεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις .


Δεν υπάρχουν σχόλια: