Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΑΡΑΪΣKΑΚΕΙΑ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 29 Απριλίου 2012 οι εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2012» του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας ΄΄ Ο Καραϊσκάκης΄΄ σε μια κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας.Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθ/δας ΄΄Ο Καραϊσκάκης΄΄ συμπληρώνει τη χρονιά που διανύουμε 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Λαμίας και οι εκδηλώσεις αυτές τον βρήκε στο απόγειο της δράσης του, επενδύοντας όπως πάντα όλα αυτά τα χρόνια, με σταθερά βήματα σε δράσεις και πρωτοβουλίες με σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας.

Τα φετινά «Καραϊσκάκεια» ήταν αφιερωμένα στην παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, την Καρδίτσα. Καλεσμένοι μας το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ΄΄Ο Απόλλων΄΄ και ο Μορφωτικός – Λαογραφικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας με ένα πολυάριθμο επιτελείο 50 ατόμων, που ετοίμασαν και μας παρουσίασαν ένα υπέροχο ταξίδι στην παράδοση, παρουσιάζοντας στους συμπατριώτες μας, στους επίσημους καλεσμένους και στους πολυάριθμους φίλους μας της Λαμίας, τον «καραγκούνικο γάμο».
Οι δύο σύλλογοι και οι συντελεστές της παράστασης απέδωσαν με ακρίβεια και πειστικότητα το τελετουργικό του γάμου, συνοδεύοντάς τον με αυθεντικά τραγούδια, όπως γίνονταν παλιά, τραγουδισμένα από την χορωδία του ΄΄Απόλωνα΄΄. Τα δρώμενα του καραγκούνικου γάμου και η άρτια διοργάνωση γοήτευσε και συγκίνησε το πολυπληθές κοινό της αίθουσας και σε πολλούς θύμισαν προσωπικά βιώματα και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πολλοί ήταν εκείνοι που δάκρυσαν.
Στο σεργιάνι του ΄΄καραγκούνικου γάμου΄΄ και στους χορούς μάς συνόδεψε η υπέροχη ορχήστρα μας, αποτελούμενη από τους: Χρυσόστομο Μητροπάνο, Άρη Ντίνα και Ανδριάνα Μόκκα στο τραγούδι, στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης, στο βιολί ο Στέφανος Γεωργίου, στο λαούτο ο Άρης Ντίνας και στα κρουστά ο Γιώργος Ντίνας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε τα τελευταία 4 χρόνια, και συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.
Αποχωρώντας το κοινό καταχειροκρότησε τους συντελεστές, έχοντας έντονα χαραγμένες τις εικόνες του καραγκούνικου γάμου, όπως αυτός γίνονταν στα θεσσαλικά καμποχώρια πενήντα και πλέον χρόνια και πολλοί παρέμειναν υπομονετικά μέχρι το τέλος για να συγχαρούν τους συντελεστές και να φωτογραφηθούν με τις καραγκούνες που στην κυριολεξία κατέκλυσαν τη σκηνή και την αίθουσα.
Συμμετοχή στη εκδήλωση είχαν και τα χορευτικά τμήματα των παιδιών του Συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιώργου Πολίτη.
Ύστερα από την αδυναμία των θεσμικών φορέων να στηρίξουν τον πολιτισμό, αποκτά μεγαλύτερη αξία ο θεσμός της χορηγίας, που στην αρχαιότητα ήταν ο βασικός συντελεστής στο ανέβασμα του αρχαίου δράματος, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τη ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Μικροβιολογικά & Χημικά Εργαστήρια του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Πιτσαρή, που ήταν ο μεγάλος χορηγός καθώς και τους άλλους χορηγούς : τον ηχολήπτη Λάμπρο Γκάλιο, για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, το Εμπορικό Κέντρο Κατσίφας, τις Γραφικές Τέχνες mat της Μαίρης Τσιλιώνη, τη VILLA MERLIN του Απόστολου Μπασιακούρα, τις Επιχειρήσεις Γιαννίτσης Logistics Α.Ε. και τους Δήμους Λαμίας και Καρδίτσας για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε εκατέρωθεν απονομή αναμνηστικών και ακολούθησε δεξίωση στα μέλη των δύο Συλλόγων.

Το Δ.Σ.




                                         









































Δεν υπάρχουν σχόλια: