Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Το Κοινό των Θεσσαλών»



Σε μια κατάμεστη Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λαμίας, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας “Ο Καραϊσκάκης” υποδεχτήκαμε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Παγκόσμιου Ελληνισμού το συμπατριώτη μας Ελληνοαμερικανό π. Γερουσιαστή και π. Πρόεδρο της Βουλής του Νιού Χάμσαϊρ, ΗΠΑ  κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ, στα πλαίσια του κύκλου  Διαλέξεων - Ομιλιών και ποικίλων δράσεων του Συλλόγου με το συμβολικό και ιστορικό τίτλο «Το Κοινό των Θεσσαλών».  


 Ο υψηλός καλεσμένος μας ανέπτυξε το θέμα “Δημοσιονομική Κρίση στην Ευρώπη–Ελλάδα”. 
Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου, που ξεκίνησε πέρυσι, γεννήθηκε από τα πράγματα, από την οικονομική συγκυρία και μεταξύ των άλλων, κύρια στόχο έχει την έκφραση αλληλεγγύης προς τα μέλη μας, την ενημέρωση γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο, τον απλό πολίτη, τον επιχειρηματία.
Συντονιστής της εκδήλωσης ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου το μέλος του Συλλόγου μας επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας κ. Γιώργος Γιαννίτσης.

   Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, ο Αντ/ρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λαμίας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Αντ/ρχος Κ. Κων/νος Μουστάκας, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Γιώργος Ποζιός, πλήθος συμπατριωτών μας και συμπολιτών μας Λαμιωτών, που άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διάλεξη.

 


Ο Σύλλογος με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. του , ανακήρυξε τον κ. Κρις Σπύρου επίτιμο μέλος του και του παρέδωσε έντυπη ανακήρυξη με έμβλημα παράσταση αρχαίου θεσσαλικού νομίσματος με την επιγραφή «ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ», καθώς και τα τρία πρώτα τεύχη του Περιοδικού «ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» του Συλλόγου.
Ακολούθησε δεξίωση προσφορά των επιχειρήσεων ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε., τον οποίο ευχαριστούμε δημόσια και παρατέθηκε στον καλεσμένο μας ευχαριστήριο γεύμα.
Εκφράζουμε θερμά τις ευχαριστίες μας σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο ΕΒΕ Λαμίας για την αφιλοκερδή παραχώρηση της Αίθουσας του ΕΒΕ.
Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: