Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Προγραμματισμός Δράσης περιόδου 2011-2012



Προγραμματισμός Δράσης περιόδου 2011-2012


Αγαπητοί συμπατριώτες


Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας και πρωτίστως οφείλουμε στους ιδρυτές του ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έδωσαν τη δυνατότητα μέσω του Συλλόγου να κρατήσουμε τους δεσμούς μας με την μητέρα πατρίδα και τους διαβεβαιώνουμε πως ο Σύλλογος θα έχει και παρόν και μέλλον.

Όλα αυτά τα χρόνια καθιερώθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες με σεβασμό στην παράδοση, τα ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που κατατάσσουν το Σύλλογο ψηλά στη συνείδηση των μελών μας αλλά και των πολιτών της πόλης στην οποία ζούμε. Και όλα αυτά χάρη στην άοκνη και ανιδιοτελή  προσπάθεια των εκάστοτε μελών του Δ.Σ. μα κυρίως στη δική σας θερμή συμπαράσταση.



Στο διάστημα αυτών των 20 χρόνων εντάξαμε στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης εκδηλώσεις που σήμερα αποτελούν θεσμό για το Σύλλογο.


v Διατηρούμε χορευτικά τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών  για παιδιά και ενηλίκους.


v Καθιερώσαμε με πρωτοβουλία του μακαριστού π. Δημητρίου Τσίντζα εσπερινό και αρτοκλασία στις 3 του Δεκέμβρη στον Άγιο Λουκά Λαμίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Σεραφείμ, επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου και πολιούχου Καρδίτσας.


v Πραγματοποιούμε στις αρχές του χρόνου την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τιμούμε πρόσωπα που κοσμούν το Σύλλογό μας.


v Διοργανώνουμε τον ετήσιο χορό μας, όπου παρουσιάζονται χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και βραβεύονται οι επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


v Καλέσαμε και καλούμε τις καλύτερες ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής και συνεργαστήκαμε με τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού.


v Καθιερώσαμε τα τελευταία 8 χρόνια τις εκδηλώσεις ΄΄Καραϊσκάκεια΄΄ που έχουν γίνει πλέον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα. Έγιναν στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών: Αφιερώματα σε πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας και της παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας με τη συμμετοχή σπουδαίων ομιλητών. Φιλοξενήθηκαν Θεατρικές Παραστάσεις, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας με πλούσια δράση, όπου μας παρουσίασαν δρώμενα και χορούς της πατρίδας μας. Εντάχθηκαν ομιλίες ιατρικού περιεχομένου.


v Διοργανώνουμε κάθε χρόνο εκδρομές για τα παιδιά των χορευτικών αλλά και τα μέλη μας.


v Πραγματοποιήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μας, την κυκλοφορία του ετήσιου περιοδικού του Συλλόγου «ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ», που από το πρώτο κιόλας τεύχος του αξιολογήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έντυπα στο είδος του.


v Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου                    Karditsiotes.blogspot.com και το e-mail:   Karaiskakis.lamia@gmail.com για την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία μας.


v Καταγράψαμε και προβάλουμε μέσα από το έντυπό μας «ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» αλλά και σε κυλιόμενη προβολή στην ιστοσελίδα μας τους Καρδιτσιώτες επαγγελματίες και τους σε α΄ βαθμό συγγένειας, που δραστηριοποιούνται στο Νομό Φθ/δας και οι οποίοι είναι χορηγοί του περιοδικού μας αλλά και των άλλων εκδηλώσεων, με χορηγία 20 Ευρώ ετησίως.


v  Πραγματοποιήσαμε πέρυσι την πρώτη συνάντηση των επαγγελματιών με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, όπου συζητήθηκαν θέματα των ενδιαφερόντων τους  και φιλοδοξούμε αυτή να αποτελέσει θεσμό. Μια πρωτοβουλία που στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι  επιβεβλημένη.





Προγραμματισμός για την περίοδο 2011-2012


Τα χορευτικά


     Τα χορευτικά τμήματα των παιδιών αλλά και των ενηλίκων λειτουργούν και φέτος. Την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ.8.00 μ.μ. τα παιδικά τμήματα.         Τη Δευτέρα στις 8.00 μ.μ. λειτουργεί το τμήμα των ενηλίκων.


Παρακαλούμε να στείλετε τα παιδιά να μάθουν παραδοσιακούς χορούς. Κάντε υπέρβαση του χρόνου σας. Πραγματικά αξίζει κάθε κόπος.


Εορτή του Αγίου Σεραφείμ


   Έγινε και φέτος ο καθιερωμένος Εσπερινός και Αρτοκλασία στις 3 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σεραφείμ.


΄΄ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ΄΄ 


   Κυκλοφορεί ήδη το 3ο τεύχος του περιοδικού μας με πλούσια και ποικίλη ύλη. Η ανταπόκριση μεταξύ των  μελών αλλά και των φίλων του Συλλόγου μας, από την κυκλοφορία των πρώτων δύο τευχών, είναι εντυπωσιακή και τα σχόλια κολακευτικά.        


   Η αποστολή των δικών σας άρθρων που θα αποτελέσουν την ύλη των επόμενων τευχών παρακαλούμε να γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή στο e-mail: Karaiskakis.lamia@gmail.com.)


  Το περιοδικό θα διανέμεται στις εκδηλώσεις του Συλλόγου και από τα μέλη του Δ.Σ.


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας


      Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8-1-2012 και ώρα 6 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου (Πιπίνου 18 στην Αγ. Βαρβάρα).  Θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά.


Ετήσιος χορός


Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα γίνει φέτος στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, το Σάββατο 28-1-2012 με ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ. 


   Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φέτος ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της γνήσιας παραδοσιακής μας δημοτικής μουσικής, την Αρετή Κετιμέ, που με το σαντούρι της και τη βελούδινη φωνή της θα μας ταξιδέψει στους αυθεντικούς δρόμους της παράδοσης. Μαζί της στο τραγούδι, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, που μερίμνησε για τον ερχομό της Αρετής, πλαισιωμένοι από τους πιο καταξιωμένους οργανοπαίχτες. Κλαρίνο: Γιώργος Κοτσίνης, Βιολί: Μανώλης Κότορος, Κρουστά: Βασίλης Γαλάνης και Λαούτο & Τραγούδι: Άρης Ντίνας.


Γνωρίζουμε τους δύσκολους καιρούς, γι’ αυτό επιλέξτε να πάτε μόνο στο δικό μας χορό. Πρέπει να έρθετε όλοι!!!


    Για τη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ, ΤΕΙ στις εξετάσεις του 2011, παρακαλείστε να δηλωθούν έγκαιρα στα μέλη του ΔΣ. 


Καραϊσκάκεια 2012


   Τα Καραϊσκάκεια 2012 θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 29 Απριλίου 2011 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας, Λεωνίδου 11  2ος όροφος στις 8.00 μ. μ.


Το Κέντρο Ιστορικής & Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» της Καρδίτσας θα μας παρουσιάσει τον ΄΄Καραγκούνικο Γάμο΄΄ με δρώμενα, χορούς και τραγούδια με ζωντανή μουσική.





Εκδρομή


   Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 θα γίνει η αναβληθείσα πέρυσι εκδρομή - επίσκεψη στην Ορεινή-Ιστορική Αργιθέα Καρδίτσας (Λημέρια Γ. Καραϊσκάκη) και προσκύνημα στην Ι. Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας. Για δηλώσεις συμμετοχής θα απευθυνθείτε στο Δ.Σ. του Συλλόγου.


Εκλογές


    Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 στα γραφεία του Συλλόγου Πιπίνου 18  στις   5-8 μ.μ. θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας.  Περιμένουμε νέα μέλη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και όλους σας να εκλέξετε το νέο Δ.Σ.
Ευχές


   Το Δ. Σ. εύχεται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου  και τις οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο, δημιουργικό και υγιές το 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια: