Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας διοργανώνει εκδρομή στις 18 Νοεμβρίου 2012 στο Σμόκοβο και Ρεντίνα.

Στη Ρεντίνα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στο Μουσειακό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στο Σμόκοβο θα επισκεφτούμε τα Λουτρά και θα περιλαμβάνει SPA στη σύγχρονη κλειστή πισίνα των Λουτρών και γεύμα σε ταβέρνα των Λουτρών.

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. ή στα τηλέφωνα:
6973855121 - whats up: 6978208311
μέχρι 14-11-2012.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΝΕΟ Δ.Σ. 2012-2013

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στα γραφεία του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας οι αναβληθείσες λόγω Εθνικών Εκλογών αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου  Διοικητικού Συμβουλίου, κλείνοντας έτσι μια άκρως πετυχημένη εικοσαετία από την ίδρυσή του, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που  υπηρετούσαν την παράδοση του τόπου μας και που κατέταξαν το Σύλλογο ψηλά στη συνείδηση των συμπατριωτών μας και του κοινού της πόλης της Λαμίας.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έναρξη Μαθημάτων Παραδοσιακών Χορών
Άρχισαν τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου καθώς και ενηλίκων.
Καλούμε τους συμπατριώτες μας αλλά και τους κατοίκους της πόλεως της Λαμίας να πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Για να κρατήσουμε την παράδοση και τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανους και να μη σβήσουν στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. 
Τα μαθήματα γίνονται στον άνετο χώρο των γραφείων του Συλλόγου (Θερμοπυλών & Πιπίνου 18, περιοχή Αγίας Βαρβάρας, Λαμία).
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται τα γραφεία μας κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 7-9 μ.μ.

Δημήτρης Γιολδάσης 1897 - 1993


Δημήτρης Γιολδάσης 1897 - 1993


Της Μάγδας Κουμπαρέλου - Ιστορικός Τέχνης, μέλος της Α.Ι.C.A

Ο ζωγράφος Δημήτρης Γιολδάσης υπήρξε ένας σεμνός άνθρωπος και καλλιτέχνης σε όλη την μακρά πορεία της ζωής του. Γνήσιος και πηγαίος καλλιτέχνης, έζησε απλά και ειλικρινά αφοσιωμένος στον τόπο που τον γέννησε και τον ανάθρεψε καταθέτοντάς το αυτό και στη ζωγραφική του. Πέθανε πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο τόσο σε καλλιτεχνική, όσο και ιστορική αξία, γιατί κατέγραψε με τη ζωγραφική του ένα τόπο, ο οποίος στη πάροδο όλων αυτών των χρόνων άλλαξε με ρυθμούς γρήγορους και βάρβαρους χάνοντας τη γνησιότητα της ομορφιάς του. Γεννημένος στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας το Μορφοβούνι, (βουνέσι) από γονείς Σαμαριναίους, πέρασε πολύ σκληρά παιδικά χρόνια δουλεύοντας σε καπνομάγαζα στα Τρίκαλα και την