Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-1-2011


Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών  Ν. Φθιώτιδας   πιστός στην παράδοση   θα φιλοξενήσει μέλη της ορχήστρας Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου  στην ετήσια χοροεσπερίδα που οργανώνει στις 29 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο ΑΡΙΩΝ PALACE
Η Εστοδιαντίνα είναι ορχήστρα Ελληνικής μουσικής και αποτελείται από νέους μουσικούς που παίζουν κυρίως νυκτά έγχορδα και ξύλινα πνευστά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μ’αυτή την ορχήστρα συμπράττουν οι καλύτεροι Έλληνες μουσικοί και τραγουδιστές εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό της με τραγούδια που είναι δικές τους επιτυχίες και είναι σχετικά με το θέμα και την αισθητική της (Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Παντελής Θαλασσινός, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Αγάθωνας, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χρίστος Τσιαμούλης, Χρόνης Αηδονίδης, Σοφία Παπάζογλου κ.α.)
Τα μέλη που συνθέτουν την ορχήστρα στον ετήσιο χορό του συλλόγου θα είναι:
Σταυρός Κουσκουρίδας ,  κλαρίνο
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι
Γιάννης Καραμανιόλας, κόντρα μπάσο
Γιώργος Ντίνας, κρουστά
Βασίλης Σαμαράς, μπουζούκι
Άρης Ντίνας,λαούτο, κιθάρα και  τραγούδι
Φανή Μπαρμπή, τραγούδι
Ρούλα  Τουραλιά,  τραγούδι
Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την Ελλάδα δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα τραγούδια της περιοχής μας

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Λαμία, 10-1-2011       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 9-1-2011 και ώρα 6 μ.μ. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας ΄΄Ο Καραϊσκάκης΄΄.
             Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί  συμπατριώτες μας. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα δόθηκε η ευκαιρία στους Καρδιτσιώτες να ανταμώσουν και να ανταλλάξουν ευχές για υγεία, προκοπή.
 Από το Δ. Σ. τονίστηκε, πέρα από τις ευχές για ένα καλύτερο 2011,  η ανάγκη  αλληλοσυμπαράστασης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου αλλά και στήριξης των επαγγελματιών Καρδιτσιωτών του Ν. Φθιώτιδας ειδικά τώρα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που διέρχονται όλοι οι Έλληνες. Τονίστηκε ακόμη  η ανάγκη συμμετοχής των μελών μας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, αφού αυτά αποτελούν την κινητήρια δύναμή του.
Παρουσιάστηκε παράλληλα το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου κατά το τρέχον έτος, με κυριότερες εκδηλώσεις τον ετήσιο χορό στις 29-1-2011 στο κέντρο ΑΡΙΩΝ, τα ΄΄Καραϊσκάκεια 2011΄΄ και την εκδρομή στην ορεινή Αργιθέα στις 29-5-2011, όπως έγινε γνωστό στα μέλη με το πρόσφατα αποσταλέν Ενημερωτικό Δελτίο. Παρουσιάστηκε ακόμη και διαμοιράστηκε το 2ο Τεύχος του Περιοδικού του Συλλόγου ΄΄ΘΕCCΑΛΩΝ ΚΟΙΝΟΝ΄΄.     
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φθιώτιδας          κ. Νίκος Τσώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Νίκος Μπέτσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας κ. Δήμος Καλαμπαλίκης, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας, συμπατριώτης μας κ. Κων/νος Αρχοντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαρδικιωτών κ. Κων/νος Χριστόπουλος, ο συμπατριώτης μας γιατρός Κων/νος Καλαντζής και ο συμπατριώτης μας στρατηγός ε.α. Π.Σ. κ. Παύλος Λάππας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους Συλλόγους του                  Ν. Φθιώτιδας ευόδωση  του έργου τους και σε όλους τους Έλληνες ένα υγειές  και  αισιόδοξο 2011. 

Το Δ. Σ.