Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ απο το Δ. Σ.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Διανύουμε την πιο δημιουργική και παραγωγική χρονιά στο Σύλλογό μας, με δραστηριότητες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και θα τελειώσουν όπως πάντα με τα ΄΄Καραϊσκάκεια΄΄.
Ξεκινήσαμε την περίοδο 2008-09 με την έναρξη των μαθημάτων των χορευτικών μας. Λειτούργησαν και λειτουργούν τρία πλήρη τμήματα με 40 περίπου παιδιά από 6 – 17 ετών. Ελπίζουμε από το Φθινόπωρο να πολλαπλασιαστούν.
Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά με επιτυχία το τμήμα χορού για τους μεγάλους (40 άτομα).
Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ με Εσπερινό και Αρτοκλασία.
Έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τιμήθηκε ο Γιάννης Ραχωβίτσας, Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Στ. Ελλάδας. Τον συγχαίρουμε για την προαγωγή του ως Αττικάρχη.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθ΄ ομολογία όλων, ο ετήσιος χορός με την υπέροχη ορχήστρα του Χρυσόστομου Μητροπάνου και βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.
Συμμετείχαμε ως Σύλλογος στη διάλεξη που διοργανώσαμε με το Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης και το Δήμο Λαμίας στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας με θέμα την Ελληνική Παράδοση μα τον καθηγητή Βάλτερ Πούχνερ.
Λειτούργησαν μαθήματα εικαστικών σε συνεργασία με τη Ν.Ε.Λ.Ε. Φθιώτιδας.
Πραγματοποιήθηκε εκδρομή, προσφορά του Συλλόγου στα παιδιά των χορευτικών, στην Αθήνα. Περιηγηθήκαμε το χώρο της Αρχαίας Αγοράς, το Ναό του Ηφαίστου, το Μοναστηράκι και τέλος παρακολουθήσαμε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος παράσταση Εικονικής Πραγματικότητας με θέμα το χώρο που επισκεφθήκαμε όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα του Συλλόγου με υπεύθυνο το Γιώργο Κατσίφα, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Η διεύθυνσή της είναι: Karditsiotes.blogspot.com

Οι Επαγγελματίες Καρδιτσιώτες
Κάνοντας πράξη την υπόσχεσή μας να προβάλουμε τους επαγγελματίες Καρδιτσιώτες, αναρτήσαμε κατάλογο με τις κάρτες τους στην ιστοσελίδα μας. Στόχος και χρέος μας η προβολή τους και η ανάπτυξη αισθήματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών μας.



Μέχρι τώρα ανταποκρίθηκαν περί τους 90 συμπατριώτες μας σε πρώτο βαθμό συγγένειας και εξ αγχιστείας. Παρακαλούμε όσοι άλλοι το επιθυμούν να μας αποστείλουν τις κάρτες τους για να αναρτηθούν.

Τράπεζα Αίματος
Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό έχει ατονήσει.
Το πόσο σημαντικό είναι αρκεί να σας πληροφορήσουμε ότι φέτος μας ζητήθηκαν 4 φιάλες και βέβαια μπορέσαμε να ανταποκριθούμε.
Το απόθεμα αυτή τη στιγμή είναι μηδαμινό. Παρακαλούμε όσους λαμβάνουν αίμα να το αντικαθιστούν μέσα σε εύλογο χρόνο. Είναι πολύτιμο! Για όσους μπορούν να δώσουν ας προσέρχονται στο Νοσοκομείο Λαμίας και να προσφέρουν αίμα τους στο όνομα του Συλλόγου Καρδιτσιωτών.

Δημιουργία Εντύπου
Ο Σύλλογός μας αποφάσισε τη δημιουργία εντύπου με τη μορφή περιοδικού, όπου όλα τα μέλη να μπορούν να βρουν βήμα και να παρουσιάσουν θάματα ποικίλης ύλης και θεματολογίας. Το έντυπο θα ετοιμαστεί από τη νέα περίοδο, το Φθινόπωρο, ώστε να είναι έτοιμο λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Η ύλη των θεμάτων θα είναι ως τρεις με τέσσερις σελίδες και μπορούν να περιλαμβάνουν θέματα από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, θέματα ιστορικά, λαογραφικά, παράδοσης, ανέκδοτες ιστορίες του παρελθόντος, θέματα ιατρικά, ταξιδιωτικά, παρατηρήσεις, σχόλια κ.τ.λ.
Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει ως το Σεπτέμβριο ώστε να υπάρχει χρόνος για την εκτύπωσή του και σε όσους μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή.
Για το θέμα αυτό μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Συλλόγου ή στο τηλέφωνο του προέδρου 6973855121.

Τα Καραϊσκάκεια
Φέτος το Καραϊσκάκεια αποφασίστηκε να γίνουν στα Γραφεία του Συλλόγου Παρασκευή 22, Σάββατο 23, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Μαΐου 2009, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλα τα μέλη μας να γνωρίσουν από κοντά το χώρο μας.
Θα περιλαμβάνουν :
• Έκθεση ζωγραφικής του Συμπατριώτη μας Γιώργου Καραγιώργου
• Έκθεση έργων από τη συνεργασία μας με τη Ν.Ε.Λ.Ε. &



• Προβολές με εικόνες από τις δραστηριότητες του Συλλόγου, θέματα από την Καρδίτσα, Φωτογραφίες, κτλ ( σε καθημερινή λειτουργία )
• Ομιλία με Θέμα: ΄΄Μύθοι και Αλήθειες στην Υπέρταση΄΄ από το συμπατριώτη μας γιατρό Παλιούρα Δημήτριο το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 και ώρα 8.30 μ. μ.
Τα Γραφεία θα είναι ανοιχτά και τις τέσσερις ημέρες από τις 7 – 10 μ.μ. και θα προσφέρεται τσίπουρο Καρδίτσας. Την Κυριακή θα υπάρχει και μπουφές.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Εκδρομή
Την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα Καλάβρυτα με επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο και στον τόπο μαρτυρίου των Καλαβρύτων. Ώρα αναχώρησης θα είναι στις 6.00 π. μ. ώστε στις 8.30 να είμαστε στον Άγιο Νικόλαο και απ΄ όπου με πλοίο να περάσουμε στο Αίγιο και επιστροφή από την κρεμαστή γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και τη Ναύπακτο.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα κρατηθεί κατάσταση προτεραιότητας και γι΄ αυτό οι δηλώσεις να γίνουν έγκαιρα και μόνο σε ένα άτομο, στον πρόεδρο του Συλλόγου Τηλ. 22310 42937 & 6973855121 μέχρι την προηγούμενη Κυριακή της εκδρομής 3-5-09. Αν συγκεντρωθούν δηλώσεις κατά 2/3 πάνω του ενός λεωφορείου θα ναυλωθεί και δεύτερο.

Χρήση των Γραφείων του Συλλόγου
Σας κάνουμε γνωστό πως η αίθουσα του Συλλόγου μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη για την πραγματοποίηση γιορτής ή πάρτι των παιδιών σας αρκεί να μας ειδοποιήσετε έγκαιρα και να παραδοθεί η αίθουσα καθαρή.
Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να νιώσουν τα μέλη μας πως ο χώρος είναι του καθενός μας και να απαλλάξουν τους γονείς από την επιβάρυνση που συνεπάγεται ένα τέτοιο γεγονός. Η αίθουσα διαθέτει κουζίνα και τουαλέτες.


Καλή επιτυχία στις εξετάσεις των παιδιών μας
&
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Το Δ. Σ.