Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2008



Λαμία, 15-03-2008

Συμπατριώτισσες και

Συμπατριώτες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η περίοδος δράσης του Συλλόγου 2007-08 φτάνει στο τέλος της με την εκδήλωση ΄΄Καραϊσκάκεια 2008΄΄

Στις 13-1-08 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και στα οποία απονεμήθηκαν οι αναμνηστικοί τίτλοι του επίτιμου μέλους. Παραβρέθηκαν πάνω από 120 άτομα κι η όλη εκδήλωση κύλησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης.

Στον τυχερό της βραδιάς δόθηκε μια φορητή εικόνα του Αγίου Σεραφείμ, προσφορά του συμπατριώτη μας Αιδεσιμότατου π. Δημήτριου Τσίντζα, τον οποίο το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά.

Ο ετήσιος χορός μας πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2008, όπου παραβρέθηκαν οι συμπατριώτες μας και οι φίλοι του Συλλόγου που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους. Η βραδιά ήταν ομολογουμένως υπέροχη και επιτυχημένη τόσο με την ορχήστρα του Στέλιου Κωστή όσο και με την παρουσία των δύο χορευτικών μας. Φέτος χόρεψε και το τμήμα των μεγάλων που από εδώ και πέρα η συμμετοχή του θα καθιερωθεί.

Κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά φέτος 12σέλιδο καλαίσθητο ημερολόγιο με θέματα από την παλιά και τη σύγχρονη Καρδίτσα.

Σ’ αυτό υπάρχουν ως χορηγοί όλοι οι συμπατριώτες μας που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λαμίας και ευρύτερα του νομού Φθ/δας. Η ανταπόκριση αλλά και τα σχόλια των συμπατριωτών και αρκετών φίλων που το πήραν ήταν αρκετά κολακευτικά. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια είτε με ημερολόγιο είτε με κάτι άλλο.

Καραϊσκάκεια

Φέτος τα Καραϊσκάκεια θα γίνουν νωρίτερα και θα είναι αφιερωμένα στα 130 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας ( 21-3-1878 ).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Α. Ομιλία-Διάλεξη από το φιλόλογο καθηγητή Νικόλαο Κατοίκο, ο οποίος με χαρά προσφέρθηκε να έρθει από την Καρδίτσα, με θέμα: « Η Θεσσαλική Επανάσταση του 1878 και η γιγαντομαχία Ματαράγκας – Πετρομαγούλας Κιερίου (21 Μαρτίου 1878)».

Το γεγονός αυτό θα σημάνει την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα έπειτα από τρία χρόνια, το 1881. Ο κ. Κατοίκος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα αυτό και η ομιλία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Β. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας με την κωμωδία «Και ...DVD έχουμε!!!»

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2008 στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2008 και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της πλατείας Καραϊσκάκη.

Η επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης εξαρτάται κυρίως από τη δική σας συμμετοχή. Σας περιμένουμε όλους. Είναι χρέος μας να είμαστε όλοι εκεί. To Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πρέπει να γεμίσει από Καρδίτσα.

Τέλος θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δήμο Λαμίας για την παραχώρηση, για ακόμη μια φορά, της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στους χορηγούς, που ανέλαβαν το κόστος της εκδήλωσης.

Οι επαγγελματίες του Συλλόγου μας

Επανερχόμαστε στο θέμα για άλλη μια φορά.

Όλοι γνωρίζουμε πως αρκετά από τα μέλη μας δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νομό όπου ζούμε. Αποτελεί για το Σύλλογο μας ιδιαίτερη τιμή η επαγγελματική καταξίωση τους αλλά και χρέος να τους στηρίζει και να τους προβάλλει επαγγελματικά και ηθικά με κάθε μέσο. Ένα από αυτά ήταν και το ημερολόγιο.

Παρακαλούμε λοιπόν τους επαγγελματίες συμπατριώτες μας, από καταγωγή ή Αγχιστεία, που αναπτύσσουν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα να μας στείλουν στα γραφεία του Συλλόγου τηλ. 22310 51335 & 6973855121 (τηλ. του προέδρου) την κάρτα τους με την επωνυμία, το ονοματεπώνυμο, το αντικείμενο της δραστηριότητάς. Ήδη αρκετοί συμπατριώτες είδαν με ενδιαφέρον την πρότασή μας αυτή και απέστειλαν τις κάρτες τους.

Η Ιστοσελίδα μας

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογός μας θα προβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα http://www.karditsiotes.blogspot.com , την οποία μπορείτε να επισκέπτεστε και να ενημερώνεστε για θέματα του Συλλόγου.

Εκδρομή

Θα πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες η εκδρομή για τα παιδιά των χορευτικών, όπως αναγγείλαμε τη βραδιά του χορού μας, ως ελάχιστη προσφορά και ανταμοιβή για τη δική τους προσφορά στο Σύλλογο.

Αρχαιρεσίες

Σύμφωνα με το καταστατικό θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή,

6 Απριλίου 2008 από 5-8 μ.μ. οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Για δηλώσεις υποψηφιοτήτων απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ. ή στο τηλέφωνο του προέδρου 6973855121. Η συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Ευχές

Το Δ. Σ. εύχεται στα μέλη του Συλλόγου μας και στις οικογένειές τους υγεία και ευτυχία, επιτυχίες στα παιδιά στις εξετάσεις των σχολείων τους, περισσότερες εισαγωγές στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας και σε όλους μας

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κουτσελόπουλος Στέφανος Πάσχος Χριστόφορος

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ,,Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ,,

Νικόλαος Πλαστήρας
Στρατιωτικός και πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας. Γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας στις 17 Νοεμβρίου 1883 και μόλις τελείωσε το γυμνάσιο (1904) κατατάχθηκε στο στρατό με το βαθμό του δεκανέα. Το 1905 πήρε μέρος με τα αντάρτικα σώματα στον Μακεδονικό Αγώνα Το 1910 - 1912 φοίτησε στη σχολή υπαξιωματικών και με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού πήρε μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες όπου ανέπτυξε εξαιρετική δράση στη μάχη του Σκρά.
Το 1916 πήρε μέρος στο κίνημα της "Εθνικής Άμυνας" του Ελευθερίου Βεζινέλου.Κατά τη μικρασιατική εκστρατεία ήταν Συνταγματάρχης και διοικητής του 5/42 τάγματος Ευζώνων, πήρε μέρος σε πολλές μάχες έδειξε μεγάλη τόλμη και γεναιότητα και για τούτο ονομάστηκε "Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ" . Μαζί με τον Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά αποτέλεσαν την επαναστατική επιτροπή του 1922.

Aναγνωρίστηκε αρχηγός της και έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρα (1923).
Το 1924 κατέθεσε την αρχή στην κυρίαρχη εθνική αντιπροσωπεία